Yogatherapie

Yoga biedt een non-verbale methode met tools om het zelfherstellende vermogen van jou als mens te ondersteunen. Zo ontstaat er ruimte, over tijd, voor zelf-compassie, mentale stabiliteit, helderheid en ja dan voel je je gelukkig!

Ik ben geintresseerd in het creëren van positieve verandering in jou dagelijkse leven. Yoga is de tool die we inzetten om dit te realiseren.

Stress

De gemiddelde persoon staat onder chronische spanning, weet dit vaak niet en neemt dus niet de tijd om los te laten. Het resultaat is het gevoel losgekoppeld te zijn van jezelf. Je hoort mensen dan vaak zeggen: ‘ Ik zit niet lekker in mijn vel en ik weet niet zo goed waarom?’

Stress is een reactie op wat er buiten jezelf gebeurt en nu gaat er geen aandacht meer naar wat er binnen in het lichaam gebeurt. De klachten ontstaan dus omdat je jouw lichaam niet voelt, controle verlies ervaart over je gevoelens. Of je bent dat stadium al voorbij en je ervaart juist  lichamelijke klachten.

Het resultaat? Je ervaart depressieve gevoelens, voelt je angstig tegen paniek aan, etc.

Trauma

De meest van ons zijn wel eens in aanraking gekomen met een traumatische gebeurtenis, op wat voor manier dan ook. Sommigen hebben zelf een ongeluk, ramp huiselijk geweld of mishandeling, medisch trauma of traumatisch verlies meegemaakt, en andere zijn misschien indirect aan trauma zijn blootgesteld door de ervaringen van vrienden of familie.

“ Trauma berooft je van het gevoel van controle.” Judith Herman

Eigen ervaring

Ikzelf ben beroofd op straat in Cambodja en ik maakt een bomaanslag mee gemaakt waar 200 mensen hun leven verloren op die dag.

Het was Yoga dat mij leerde me veilig te voelen in mezelf waardoor ik weer vol van het leven kon genieten!

Sessies

Herken jij jezelf in de volgende klachten?

  • Depressieve gevoelens of depressie
  • Trauma
  • Burn-out klachten
  • Chronische stress

Ik ontwerp, samen met jou, een programma afgestemd op jou behoeften en het doel is om jou gezondheid in jou lichaam en geest te herstellen.

Mijn moeder zei vroeger al tegen mij: ‘ voorkomen is beter dan genezen’. En ja dat is zo J

Ik wil je uitnodigen om preventief aan de slag te gaan met jezelf! En als door wat voor omstandigheden dan ook vast bent gelopen ga ik graag met jou onderzoeken wat je nodig hebt om je balans te herstellen.

Mijn doel is niet om jou afhankelijk te maken van mij. Maar om jou de tools te geven zodat jijzelf je balans kan herstellen.

1 sessie kan al voldoende en soms heeft het meer tijd nodig.

Ik nodig je uit om jezelf die kans te geven.

Sessies vinden plaats in 1 op 1 setting of in kleine groepjes ( 6 maximaal)

Kosten:
Per persoon  per keer
€65,00 per uur  ( aantal keer is onbeperkt)
Traject van 4 weken
€210,00
Traject van 8 weken
€455,00

Bedrijven

Voor werknemers binnen een bedrijf ben ik in te huren op de werkvloer. Werknemers kunnen tijdens werk uren komen voor stress reductie.
Groepstrajecten voor bedrijven verschillen in prijs afhankelijk van de groepsgrootte en wensen.

Mijn ideaal

Ik wil graag leven in een wereld waar mensen voor winsten komen, geluk de norm is, en gezondheid haalbaar is voor iedereen. En dat kan met yoga.

Als dit jou aanspreekt dan verwelkom ik jou heel graag op de praktijk.

Brechje Paling

06-28332504

Wat anderen zeggen:

“ Wat een luxe om 1-op-1 yoga-oefeningen te krijgen die precies afgestemd zijn op mij “

We zitten in kleermakerszit op het tapijt.

Brechje brengt me eerst terug naar mijn adem: stroomt die wel vrij?

Doe je ogen maar dicht en voel; doe je armen erbij en maak geluid: Aaaaa! om het hart te openen. Daarna volgen enkele lichaamsoefeningen. De zacht bewegingen zijn fijn; ik heb zo hard gewerkt de laatste tijd! Ze zijn subtiel maar doen heel veel. Ze geven ruimte en ontspanning.

Brechje: je stemt goed af, je hebt een hoop kennis paraat, je bent zorgzaam en weet de vinger op de juiste plek te leggen. Uit het hoofd en in het lijf!

Dank! En ik kijk uit naar de volgende sessie. “  – Simone Bleeker